Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики у середу 85 разів обстріляли позиції сил АТО. Постраждали й мирні мешканці

Середа, 14 січня 2015, 19:17

Бойовики у середу 85 разів обстріляли позиції сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"За період з 6 до 18 години сьогоднішнього дня незаконні збройні формування 85 разів обстріляли позиції наших військових. Терористи ведуть вогонь, в основному, з важкого озброєння – артилерії, реактивних систем, танків, обстрілюючи як позиції наших сил, так і населені пункти з мирними мешканцями", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, у середу бандформування обстріляли 31 населений пункт Донбасу та позиції українських військових поблизу них.

"Епіцентром найбільшого протистояння залишається Донецький аеропорт та населені пункти близ нього, а також низка населених пунктів на Дебальцевському і Луганському напрямках", - повідомили у прес-центрі.


Відповідно до інформації, Донецький аеропорт незаконні збройні формування почали обстрілювати з мінометів о 6 годині ранку.

"О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських "кіборгів". Наші воїни відбили атаки бойовиків, завдаючи їм втрат. Терористи відступили і протягом дня обстрілювали новий термінал та диспетчерську вежу з мінометів та танків. Захисники аеропорту не втрачають контролю над своїми позиціями та отримують потужну вогневу підтримку", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі АТО також зазначили, що бандформування продовжують обстріли населених пунктів у районі аеропорту та на Луганському напрямку.

"Сьогодні вони цинічно вели вогонь з мінометів, артилерії та "Градів" по мирних мешканцях у населених пунктах Авдіївка, Гранітне та Щастя. У Авдіївці вщент зруйновано механічний цех школи № 3 та декілька приватних будинків, а у Щасті від обстрілу з танка загинула 1 цивільна особа та 2 зазнали поранення", - сказано у заяві.

"12 разів терористи відкривали вогонь по позиціях наших сил, застосовуючи РСЗВ "Град". Під ці обстріли потрапили населені пункти Новокалинове, Опитне, Тоненьке, Орлівка, Трьохізбенка, Кримське, Орлово-Іваннівка, Міус, Редкодуб, Каменка. Деякі населені пункти обстріляли з "Градів" по декілька разів", - додали у прес-центрі.

На інших напрямках, згідно з інформацією, найбільш напружена обстановка склалась поблизу Нікішино та кургану Могила-Остра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: