Друг Путіна готовий піти з РЖД, тільки би не розкривати доходи

Четвер, 15 січня 2015, 14:36

Глава РЖД Володимир Якунін назвав вимогу уряду РФ розкрити його доходи неправомірним втручанням у приватне життя, чиновник обмірковує відхід з держкомпанії в приватний бізнес.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Є два варіанти: або я підкоряюся, або кажу, що мене це не влаштовує, пишу заяву і йду у приватний бізнес", - сказав Якунін.

При цьому глава РЖД зазначив, що розмір його зарплати встановлює рада директорів РЖД.

"Моя зарплата встановлюється не мною, вона встановлюється радою директорів. Бюджет РЖД затверджується урядом. Але я терпіти не можу, коли порпаються в чужій білизні. Об'єктивний громадський контроль у нас замінюється копанням в білизні деяких незадоволених персонажів", - заявив Якунін.

На його думку, зарплати керівництва РЖД найнижчі порівняно з зарплатами керівництва інших держкомпаній, а РЖД заробляє "рівно стільки, скільки нам дає держава".

В грудні 2014 р. голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що зобов'язує керівників держкомпаній розкривати свої доходи. Якунін заявив, що оприлюднення відомостей про доходи він бачить загрозу членам своєї сім'ї.

Що стосується проїзду в поїздах РЖД, то компанія 2015 року підвищить вартість квитків на міжнародних маршрутах з-за здешевлення рубля.

Як відомо, Якунін входить в коло наближених до президента РФ Володимира Путіна олігархів і держчиновників.

Глава РЖД потрапив під західні санкції після анексії Криму Росією і дестабілізації нею ситуації на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...