Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії заборонили ЗМІ публікувати карикатури на релігійну тематику

П'ятниця, 16 січня 2015, 10:08

Роскомнадзор заборонив російським ЗМІ публікувати карикатури на релігійну тематику.

Про це йдеться в роз'ясненні Роскомнадзора, опублікованому в п'ятницю на сайті відомства.

"Публікації в російських ЗМІ карикатур подібного змісту вступають у протиріччя з етичними та морально-етичними нормами, виробленими за століття спільного проживання на одній території представників різних народів та релігійних конфесій", - заявили у відомстві.

У Роскомнадзорі заявили, що поширення в ЗМІ карикатур на релігійну тематику може бути розцінено образливим або принижуючим гідність представників релігійних конфесій та об'єднань, кваліфіковано як розпалювання національної та релігійної ворожнечі.

А це, як наголошується в роз'ясненні, є прямим порушенням законів "Про засоби масової інформації" та "Про протидію екстремістській діяльності".
"У зв'язку з вищевикладеним Роскомнадзор, висловлюючи безумовну солідарність з противниками будь-яких проявів екстремізму і тероризму, просить ЗМІ Російської Федерації утриматися від публікації карикатур, які можуть бути розцінені як порушення норм російського законодавства", - заявили в Роскомнадзоре.

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування