Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ піймала терориста "Цербера"

П'ятниця, 16 січня 2015, 10:19

СБУ затримала бойовика, який вбив двох мирних жителів.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба СБУ.

У місті Курахове на Донеччині СБУ затримала бойовика диверсійної групи так званої "ДНР". Серед численних злочинів терориста на прізвисько "Цербер" - вбивство двох мирних громадян.

Зазначається, що "Цербер" разом із терористичною групою здійснювали у цій місцевості розвідку розташування на блок-постах підрозділів ЗС України.

"Розвідники" активно мародерствували, тероризували та залякували місцевих жителів, погрожуючи фізичною розправою. Від слів вони перейшли до справи, вбили двох мирних громадян - чоловіка та жінку і заволоділи їхнім автотранспортом. Втікаючи з місця злочину, терористи поранили співробітника ДПС України.

У ході спецоперації було затримано "Цербера" та ще одного бойовика-диверсанта на прізвисько "Коба".

Під час затримання у терористів вилучено пістолет, дві гранати та карта Донецької області з позначками результатів їх розвідувальної діяльності. Вилучення у бойовиків цієї карти, дозволило запобігти жертвам серед мирного населення та українських військовослужбовців.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне впровадження, обидва бойовики утримуються під вартою. Оперативно-слідчі дії тривають.

Крім того, затримано ще одного бойовика на території Одеської області.

Встановлено, що навесні минулого року бойовик добровільно вступив до так званого "комендантського взводу" терористів та здійснював пропускний режим до захопленого бандформуванням "Семеновский" адмінбудинку УСБУ у Донецькій області, зі зброєю в руках патрулював містом, затримував патріотично налаштованих громадян та "конвоював"" їх до штабу терористів.

Зі слів затриманого, у складі незаконних збройних формувань бойовиків "Едіка" та "Бєні" брав участь у нападах та обстрілах позицій українських вояків у Донецькому аеропорту. Днями бойовик повернувся на Одещину із завданням терористів організувати диверсійну роботу з дестабілізації ситуації у мирному регіоні.

Слідчим відділом Управління СБУ в Одеській області зареєстровано кримінальне провадження. Стосовно затриманого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...