Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муфтій Криму засудив новий номер Charlie Hebdo

П'ятниця, 16 січня 2015, 12:44

Муфтій Криму хаджі Еміралі Аблаєв вважає, то влада Франції мала би заборонити ЗМІ публікувати карикатури на релігійні святині.

Так він прокоментував вихід першого після теракту номера скандального журналу Charlie Hebdo, який знову опублікував карикатуру на пророка Мухаммеда, повідомляє прес-служба Духовного управління мусульман Криму.

"Принижувати посланника Всевишнього, принижувати його релігію, його книгу, топтати її – велике невігластво і ницість. Це означає принижувати релігійні почуття більше як мільярда людей, цілих народів, які сповідують цю релігію. Таке право не дано нікому", - заявив муфтій.

Він вислови жаль з приводу того, що уряд Франції не надав цьому інциденту належного значення, не відреагував на карикатуру, не припинив "провокаційну діяльність редакції".

Він вважає, що зупинити кровопролиття можливо лише за допомогою об'єднання зусиль лідерів, як мінімум трьох релігій.

"Ніколи в світі не буде благополуччя, якщо вирішувати питання за допомогою автомата або бомб. Я бачу в такому випадку тільки один вихід: лідери трьох монотеїстичних релігій повинні всі разом зібратися, обговорити наболілі питання і припинити кровопролиття і насильство, тільки тоді люди житимуть у мирі, любитимуть і поважатимуть один одного. Іншого шляху я не бачу", - зазначив Муфтій Криму.

У прес-службі зазначили, що тільки за тиждень після трагедії в Парижі, було зафіксовано більше 50 нападів на мечеті і самих мусульман у Франції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...