Порошенко і Меркель закликають не допустити погіршення конфлікту

П'ятниця, 16 січня 2015, 13:44

Президент Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель закликають усі сторони конфлікту на Донбасі докласти зусиль для недопущення більш важкої стадії конфлікту.

Як повідомляє прес-служба президента, про це Порошенко говорив телефоном із Меркель.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та висловились за деескалацію та негайне припинення вогню з боку бойовиків", - сказано в повідомленні.

"В цьому контексті було підкреслено важливість Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Петро Порошенко поінформував про заяву представника СММ щодо обстрілів Донецького аеропорту з боку житлових кварталів, які контролюються бойовиками, в результаті чого страждають мирні мешканці та інфраструктура", - інформує прес-служба.

Порошенко і Меркель погодилися з необхідністю якнайшвидшого проведення засідання "Тристоронньої контактної групи" і, за її підсумками, зустрічі на рівні міністрів закордонних справ у "Нормандському форматі" для подальших переговорів на найвищому рівні.

Ключовими передумовами для подальшого мирного врегулювання повинні стати вихід на лінію розмежування, закриття кордону, відведення військової техніки, звільнення заручників та реагування на загострення гуманітарної ситуації.

Це також створить необхідні умови для політичного діалогу.

"Президент України та федеральний канцлер Німеччини закликають усі сторони докласти зусиль для недопущення більш важкої стадії конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Також вони обговорили питання макрофінансової допомоги Україні та низку заходів для забезпечення достатнього рівня підтримки задля стабілізації економічної ситуації в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування