Рада не прийняла "антиколомойську" поправку

П'ятниця, 16 січня 2015, 14:15

Верховна Рада не змогла прийняти поправку до закону про збори акціонерів, яка б позбавила олігарха-губернатора Ігоря Коломойського контролю над "УкрНафтою".

Депутати двічі не змогли включити цю поправку в порядок денний.

Першого разу назбирали 195 голосів, з другої спроби – 204.

Як розповів депутат від БПП Сергій Лещенко, "весь ранок Вікторія Войціцька готувала нову редакцію, яка точно не залишала би Коломойському шансів контролювати підприємство "УкрНафта".

"Близько першої екстренно зібрали підписи лідерів фракцій - Ляшка, Кононенка, Тимошенко, Березюка. Проект також підписали співавтори альтернативних - я, Войціцька, Дерев'янко, Левченко", - розповів Лещенко у Facebook.

За його словами, лідер Радикально партії Олег Ляшко "домігся від Гройсмана, що профільним комітетом буде не економічний комітет Іванчука (партнера Коломойського), а наш антикорупційний комітет".

"Єгор Соболєв терміново призначив збори, і ми зібрали кворум на комітеті прямо в сесійній залі та ухвалили рішення підтримати законопроект. Від відчаю слово взяв лідер "групи Коломойського" Хомутиннік, який не знав, що поміняли комітети і почав вимагати рішення від Іванчука", - розповів Лещенко.

Проте навіть включити законопроект в порядок денний депутатам не вдалось.

Як відомо, у прийнятому Радою законі передбачено, що він діятиме одразу після публікації лише для підприємств, у яких є частка державної власності.

Після цього низка експертів звернули увагу на те, що держава володіє часткою "Укрнафти" не напряму, а через НАК "Нафтогаз".

Це могло означати, що для "Укрнафти" закон почне діяти лише з 1 січня 2016 року, а до того часу контроль над "Укрнафтою" і надалі буде у Коломойського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування