Із запровадженням біометричних паспортів активізувались шахраї - ДМС

П'ятниця, 16 січня 2015, 18:51

Державна міграційна служба (ДМС) закликає громадян не користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують оформлення біометричних паспортів за підвищеними тарифами.

Про це повідомляє прес-служба ДМС.

"Жодна організація в Україні, окрім Державної міграційної служби України, не наділена повноваженнями щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон", - йдеться в повідомленні.

У міграційній службі повідомляють, що із запровадженням біометричних паспортів активізувалися шахраї та фірми-посередники, які пропонують "прискорити" оформлення біометричного паспорта або ж взагалі оформити цей документ.

"Розцінки на послуги таких посередників коливаються від 1000 гривень і більше. Закінчується це, як правило, у найкращому випадку звичайним оформленням документа у міграційній службі у встановлений законодавством строк, у гіршому – втратою коштів і неотриманням документа", - зазначили у ДМС.

У відомстві підкреслюють, ані міграційна служба, ані ДП "Документ" не співпрацюють з питань оформлення паспорта для виїзду за кордон з жодними приватними компаніями.

Як відомо, Державна міграційна служба з 12 січня розпочала прийом документів для оформлення біометричних документів для виїзду за кордон.

Першим біометричний паспорт отримав 12 січня президент України Петро Порошенко.

Вартість паспорту варіюється з 518 до 1028 грн. На думку експертів, вартість виготовлення бланка паспорта в Україні залишається підозріло високою.

Впровадження сталої, захищенної та недискримінаційної процедури видачі біометричних паспортів є однією з вимог ЄС щодо скасування віз для українців.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування