Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обстріл заводу Ахметова розслідують як теракт

Субота, 17 січня 2015, 21:27

Обстріли Авдіївського коксохімічного заводу кваліфіковані міліцією як тероризм.

Про це йдеться у повідомленні облуправління МВС України. 

"З 11 січня не припиняються артилерійські обстріли Авдіївки, особливо дістається містоутворюючому підприємству, одному з найбільших в Європі коксохімічних заводів. За кілька днів близько 50 снарядів системи залпового вогню "Град" потрапили на територію АКХЗ, є багато руйнувань. За ці дні поранено 5 осіб", - зазначили в міліції. 

"17 січня було пряме попадання в другу коксову батарею першого цеху, в результаті чого відбулося її "просідання". Виробничі потужності цього цеху практично знищені.  До двух постраждалих в попередні дні додалося ще троє робітників. На місці працює слідчо-оперативна група", - зазначив начальник облУВС В'ячеслав Аброськін.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.258 "Терористичний акт, вчинений повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо він спричинив заподіяння значної майнової шкоди чи інших тяжких наслідків" КК. 

Також у міліції зазначили, що завод з серпня 2014 року обстрілювався понад 100 разів. Наразі він знаходиться на межі зупинки, й не виключено, що найближчим часом його буде законсервовано.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...