У Москві провели акцію "Ми - Волноваха". Є затримані

Неділя, 18 січня 2015, 17:06

У Москві кілька десятків людей вийшли до посольства України на акцію "Ми - Волноваха".

Акція не була узгоджена з органами влади Москви, тому люди прийшли без плакатів. 

Учасники принесли квіти та запалили свічки і лампадки на пам'ять про загиблих від рук бойовиків на Донбасі. 

Також учасники акції пов'язали на огорожі навпроти посольства України в РФ жовті і блакитні стрічки. Доступ безпосередньо до будівлі дипредставництва був блокований поліцією. Деякі учасники акції читали вірші Тараса Шевченка.

Фото Романа Цимбалюка.
Фото Романа Цимбалюка.

Разом з тим на акції були присутні кількадесят прихильників чинної влади РФ з оранжево-чорними стрічками, які підтримують дії РФ проти України. Прихильники Путіна скандували "Майдан не пройде", "Зрадники".

Поліція посилила заходи безпеки біля будівлі посольства України: там перебували чотири автобуси з правоохоронцями. Поліцейські вимагали, щоб усі учасники акції стояли на тротуарі і попереджали, що в разі виходу на проїжджу частину будуть затримані за "непокору".

Поліцейські у мегафон вимагали розходиться і йти в бік метро.

Як повідомив журналіст "Эхо Москвы" Олексій Наришкін, затримань не було, зіткнень з "антимайданівцями" теж. 

Однак, як повідомляє сайт правозахисників "ОВД-Инфо", біля посольства були затримані четверо буддистських монахів, які прийшли помолитися.

У повідомленні наводяться імена та прізвища затриманих: Фелікс та Євген Шведовський, Тимур Махаматов, Сергій Якушев. Їх відвезли до ОВД "Пресненський". Про причини затримання не повідомляється.

Разом з тим, як повідомляє Укрінформ, 17 січня у Москві провели антивоєнну акцію. Учасники закликали зупинити війну, отримуючи у відповідь прокляття, плювки і рукоприкладство. Донеччани на колінах просили бойовиків не ставити "Гради" біля їх будинків. 

 "Війна - двигун економіки", "Це не ваша війна, а помирати будуть ваші діти", "Не віддамо наші землі", "Ви ганьбите російський народ", - лунало під час акції.

Відео Олександра Агеєва

УНІАНУкрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування