Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ відреагувала на бої в АТО: наполягає на відновленні "режиму тиші"

Неділя, 18 січня 2015, 19:16

Необхідно негайно повернутися до практичної роботи в рамках Контактної групи для виконання "Мінських домовленостей", найтерміновішим кроком має стати повне припинення бойових дій та поновлення "режиму тиші".

Про це заявили в МЗС РФ щодо ситуації з урегулюванням конфлікту на Донбасі.

Згідно із заявою, Київ скористався "перемир'ям" для перегрупування своїх сил і намагається взяти курс на подальшу ескалацію конфлікту з метою "врегулювати" його військовим шляхом.

"Подібні спроби, пов'язані з явними провокаціями (на зразок ситуації з малайзійським" Боїнгом "і розстрілом автобуса під Волновахою), трапляються, як правило, напередодні заходів по лінії ЄС та інших зустрічей західних держав, на яких розглядається ситуація на Україні", - зазначили в МЗС.

На думку російських дипломатів, "нинішній наступ" партії війни "явно приурочено до майбутнього 19 січня засідання Ради ЄС із закордонних справ".

"Такого роду підривні дії можуть лише посилити глибоку кризу української держави. Необхідно негайно повернутися до практичної роботи в рамках Контактної групи для виконання мінських домовленостей. Самим терміновим кроком має стати повне припинення бойових дій і відновлення режиму "тиші". Особливу роль у цьому має відіграти Місія ОБСЄ на Україні", - заявили в МЗС РФ.

При цьому російський МЗС "закликав членів міжнародного співтовариства зажадати від України відійти від логіки конфронтації, беззастережно відмовитися від курсу на силове придушення Південного Сходу України і почати повноцінну конституційну реформу з рівноправною участю усіх регіонів країни".

У МЗС заявили також, що РФ "домагається неухильного виконання мінських домовленостей для врегулювання кризи на Україну - це завдання є центральною, в т.ч. у "нормандському форматі". 

При цьому МЗС РФ заявив, що "представники України не з'явилися в Мінську 16 січня, де мало відбутися чергове засіданні Контактної групи" і засідання було зірвано.

"Ми робимо все можливе, щоб Контактна група зібралася вже на самому початку наступного тижня. Закликаємо її учасників і всіх, хто впливає на ситуацію, не допустити чергового зриву", - заявили в МЗС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування