Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Сили АТО були змушені відкрити вогонь в аеропорту Донецька

Понеділок, 19 січня 2015, 13:28

Українська сторона була змушена відкрити вогонь в Донецькому аеропорту у зв'язку з тим, що різко зросли обстріли з боку бойовиків і останні заборонили евакуювати українських військових та загиблих з повітряної гавані.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Євою Копач в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"В останні дні у нас різко зросла інтенсивність атак Донецького аеропорту з боку терористів, а також безкарне порушення режиму припинення вогню. Позавчора я дав доручення одноразово дати відповідь у зв'язку з тим, що нам просто заборонили вивести наших поранених і загиблих з Донецького аеропорту", - заявив він.

Президент нагадав, що 9 грудня 2014 був підписаний документ про артилерійську тишу на Донбасі.

"Цей документ був ефективним, але протримався менше місяця, оскільки, починаючи з 7 січня відбулася значна ескалація напруженості, яку здійснила Росія і терористичні угрупування на сході", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що кількість обстрілів з боку бойовиків у бік українських військових зросла з 10 до 90-100 за добу.

"В основному від цих обстрілів страждають мирні жителі", - констатував президент, нагадавши про трагедію під Волновахою 13 січня, в результаті якої загинули 13 мирних жителів, в тому числі діти.

"Вчора за моїм дорученням Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву з твердженням, що ми готові в будь-який час, в будь-яку хвилину підписати негайно угоду про припинення вогню за умови дотримання Мінських домовленостей в повному обсязі", - наголосив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування