Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії визнали банкрутом страхову компанію Пінчука - ЗМІ

Понеділок, 19 січня 2015, 14:20

Арбітражний суд Москви визнав банкрутом товариство страхування життя (ОСЖ) "Росія".

Про це йдеться в матеріалах суду, передає ТАСС.

За даними тимчасової адміністрації страховика, кредиторська заборгованість ОСЖ "Росія" становить 852,8 млн руб., майно у компанії відсутнє.

Активи страховика складаються з простих векселів, термін платежу за якими минув. Таким чином, зобов'язання компанії перед кредиторами перевищують його активи.

Відносно ОСЖ "Росія" відкрито конкурсне виробництво строком на шість місяців, конкурсним керуючим призначена Ольга Матвєєва.

ЦБ відкликав ліцензію у страховика життя 25 вересня у зв'язку з невиконанням компанією плану платоспроможності.

Тимчасова адміністрація страхової компанії подала заяву до суду про визнання її банкрутом 11 листопада 2014.

ТОВ "ОСЖ" Росія "створено в квітні 2004 року. Серед його засновників, зокрема, виступала однойменна страхова компанія ВСАТ" Росія ", у якої ЦБ відкликав ліцензію в 2013 році. У 2010 році ВСАТ "Росія" продало свою частку (94, 4%) в ОСЖ.

Покупцями в рамках угоди виступили мажоритарні акціонери ВСАТ "Росія" кіпрська "Сватозар Ентерпрайзис Лімітед" (підконтрольна українській групі EastOne Віктора Пінчука) і топ-менеджмент ОСЖ "Росія".

Відповідно до звітності страховика за МСФЗ на кінець 2013 року, 76% часткою компанії належали "Сватозар Ентерпрайзис Лімітед", 18,4% були у ТОВ "ПроБізнес", ще 5,6% часткою належали позбувся ліцензії ВСАТ "Росія".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...