Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могеріні: Ніякої нормалізації з Росією немає, це – одноголосне рішення

Понеділок, 19 січня 2015, 18:57

Євросоюз навіть не обговорював повернення до звичних відносин з Росією.

Про це заявила Високий представник ЄС з питань міжнародної та безпекової політики Федеріка Могеріні на прес-конференції  за підсумками засідання Ради ЄС.

Вона підтвердила, що Рада ЄС у закордонних справах (на рівні глав МЗС країн-членів Євросоюзу) у понеділок обговорювала стратегічні перспективи встановлення діалогу між ЄС та Росією. Це обговорення пов’язане з тим, що в березні спливає термін дії перших персональних санкцій, які введено проти окремих громадян РФ через анексію Криму.

"Ми почали готуватися до рішення Ради ЄС в березні, коли ми маємо ухвалити рішення про продовження цих санкцій", - пояснила вона.

"Рішення (яке Рада ЄС ухвалить в березні) буде базуватися на політиці невизнання анексії Криму і це не буде змінено", - додала дипломат.

"Початок стратегічних дебатів жодним чином не означає зміну політики Євросоюзу щодо Росії. Ми в ЄС досі маємо об’єднаний, спільний підхід у питанні тиску на РФ, і він не змінюється. Але ми маємо підготувати березневе рішення, щоби зберегти цю єдність", - наголосила Могеріні.

Керівник європейського зовнішньополітичного відомства наголосила на погіршенні ситуації на Донбасі та підкреслила, що жодних підстав для пом’якшення санкцій наразі немає.

"Ситуація на Сході України стала суттєво гіршою, ніж це було ще кілька тижнів тому... Тому немає нормалізації, немає жодного повернення до "звичних відносин з Росією". Це – одноголосне рішення міністрів закордонних справ", - стверджує Федеріка Могеріні.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування