Указ про мобілізацію набув чинності, перша хвиля почалася

Вівторок, 20 січня 2015, 07:27

Указ президента про часткову мобілізацію, схвалений Верховною Радою, опубліковано у парламентській газеті "Голос України" – він набув чинності.

Мобілізація починається у вівторок, 20 січня, і пройде у 3 хвилі загальною тривалістю 210 діб на території 24 областей і Києва, повідомляють "Українські новини".

Із 18 березня до 1 травня передбачено звільнення в запас (демобілізації) військовослужбовців, покликаних на військову службу за мобілізацією, на особливий період відповідно до указу від 17 березня 2014 року № 303 "Про часткову мобілізацію".

Кабінет міністрів зобов'язаний перевести національну економіку на функціонування в умовах особливого періоду в обсягах, що гарантують безперебійне забезпечення потреб Збройних сил і інших військових формувань при виконанні покладених на них завдань, а також привести певні галузі, підприємства, установи й організації у ступінь "повна готовність".

Передбачено повідомлення керівникам органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності, що за громадянами, які проходять військову службу за призовом по мобілізації, на особливий період закріплені гарантії збереження за ними місця роботи (посади) на строк, що не перевищує одного року.

Як відомо, 8 народних депутатів пропонують парламенту дозволити призов парламентарів на військову службу під час мобілізації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News