До травня Україна отримає оновлене Міноборони

Вівторок, 20 січня 2015, 10:30

Кадрові та структурні зміни Міністерства оборони України завершаться до 30 квітня 2015 року.

Про це під час брифінгу у вівторок повідомив в.о. спікера Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, міністр оборони Степан Полторак підписав відповідний наказ про проведення змін у структурі відомства.

"Наказ затверджує нову структуру Міноборони, схему підпорядкування структурних підрозділів ЗСУ, розподіл основних завдань між структурними підрозділами, а також повноважень і обов'язків між його керівним складом", - зазначив він.

Селезньов також наголосив, що чисельність апарату відомства буде скорочено на 199 посад.

"Будуть скорочені 6 і реформовано 11 структурних підрозділів. На базі департаменту економічної діяльності Міноборони буде створена холдингова компанія, яка буде керувати всіма державними підприємствами Міноборони. Термін завершення структурних змін - 30 квітня 2015 ", - розповів він.

За словами в.о. спікера Генштабу ЗСУ, зараз всі кандидати на керівні посади Міністерства оборони проходять перевірку на поліграфі і у відповідних атестаційних комісіях.

"У відомстві триває робота з просування на керівні посади учасників АТО. З цією метою в Міноборони створено кадровий резерв осіб з числа офіцерів - учасників АТО для призначення на вищі керівні посади. До резерву увійшли 1432 військовослужбовців, які виконували завдання в зоні АТО, були поранені , достроково отримали військові звання, нагороджені відзнаками. Списки резерву регулярно оновлюються", - сказав Селезньов.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що в очолюваному ним відомстві і Генштабі ЗСУ найближчим часом буде скорочено чисельність апаратів відомств і в найближчі дні буде підписано відповідну директиву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування