Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін доручив дати більше грошей на розробку озброєнь

Вівторок, 20 січня 2015, 17:16

Кремль має намір збільшити фінансування досліджень з розробки новітніх видів озброєння.

Про це у вівторок повідомив президент Росії Володимир Путін, передають РИА Новости.

За його словами, фінансування Фонду перспективних досліджень (ФПД) має зрости в 2015 році, повідомив у вівторок президент РФ Володимир Путін, ознайомившись з деякими розробками фонду.

ФПД створено у 2012 році як аналог американського агентства DARPA при Пентагоні, він повинен стати "технологічним ліфтом" для інновацій в області новітньої зброї та військової техніки.

Путін зазначив, що опікунською радою фонду затверджено 49 проектів, 26 вже реалізуються. "Фінансування фонду в цьому році має збільшитися", - сказав Путін, не уточнивши цифри.

"У 2015 році фонду важливо зосередити зусилля на прискореному розвитку проривних промислових технологій, які повинні відповідати новому, шостого технологічного укладу", - підкреслив Путін.

На його думку, "саме такі технології визначать завтрашній вигляд вітчизняного оборонно-промислового комплексу, забезпечать серійне виробництво озброєння і військової техніки нового покоління".

Путін доручив віце-прем'єру Дмитру Рогозіну при плановому затвердженні програми діяльності фонду приділити особливу увагу розвитку таких технологій.

Раніше повідомлялося, що на 2015 і 2016 роки закладено по 4,5 мільярда рублів - на 1,2 мільярда більше, ніж у 2014-му. У 2018 році, як зазначав минулої осені глава ФПД Андрій Григор'єв, має відбутися "значне збільшення" фінансування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування