Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров "попіарив" Яроша і розповів про осад від "мовного" закону

Середа, 21 січня 2015, 09:46

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що причиною кризи в Україні є не російське втручання, а різниця у поглядах "націоналістичного" Заходу і Південного Сходу.

Про це він заявив на своїй підсумковій прес-конференції в середу.

За його словами, Росія наполягає на конституційній реформі в Україні, "щоб Україна ставала єдиною нацією".

Він нагадав скасування скандального "мовного" закону після перемоги Євромайдану.

"В результаті його (закон про скасування) прийняли, але тодішній виконуючий обов'язки президента - спікер Верховної Ради його не підписав. Нам кажуть, ну цей же закон не набув чинності. Не набув, але осад-то залишився", - заявив Лавров.

Після цього Лавров "згадав" кілька цитат Яроша, починаючи з 2008 року, де той нібито вимагав знищити росіян у Криму і розвалити Росію.

"Це говорив один з героїв революції, яку підтримали наші західні колеги... Я не хочу привертати надто багато уваги і робити рекламу цій людині, але змушений це робити, бо коли ми застерігали від потурання "Правому сектору" і "Свободі"... нам наші західні партнери говорили, що вони лише трохи правіше мейнстріму", - поскаржився глава МЗС РФ.

За його словами, "найголовніше - це не те, хто буде сидіти за столом переговорів, а ми готові до будь-яких форматів, які прийнятні для Києва і представників Південного Сходу, а що ми будемо обговорювати".

"Якщо це, як сказав президент Порошенко, виступаючи десь за кордоном, що його головна мета відновити по всій Україні українство, то ми хочемо розуміти, про яке українство йде мова: про яке зараз говорить Ярош?", - додав Лавров.

Як відомо, Росія анексувала українську АР Крим і підтримує терористів на Сході країни, про що заявляє і Київ, і Захід.

ЄС, США і низка інших країн запровадили проти РФ жорсткі економічні санкції, покликані змусити Москву відмовитися від агресії проти України.

"Правий сектор" і "Свобода" на останніх парламентських виборах не зуміли пройти в Раду, провівши в депутати лише по кілька людей на мажоритарних округах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування