АП звинувачують у "фокусах" із конкурсом на голову Антикорупційного бюро

Середа, 21 січня 2015, 09:44

Адміністрація президента порушує умови конкурсу на посаду глави Національного антикорупційного бюро України, про початок якого оголосили 12 січня.

Про це ZN.UA заявив заступник голови громадської комісії з розслідування й попередження порушень прав людини в Україні Станіслав Батрін, який є представником одного з кандидатів.

За словами Батріна, 20 січня на конкурс було подано заяву й супровідну документацію на претендента, правозахисника Олега Березюка, висунутого на посаду директора НАБ Українським юридичним товариством.

"Однак, як виявилося, Адміністрація президента до сьогодні не проводить особистого прийому документації на конкурс", - сказав Батрін.

"При цьому на Банковій відмовляються ставити будь-які позначки про прийом документів і радять кидати документи в поштову скриньку, що суперечить офіційному оголошенню про проведення конкурсу й п.2 Постанови КМУ №348 від 14.04.1997 р. "Про затвердження Інструкції з діловодства по зверненнях громадян в органах державної влади й місцевого самоврядування ... ", згідно з яким, на першій сторінці копії звернення громадян проставляється штамп із позначенням найменування організації, дати надходження й вхідного номера звернення", - заявив він.

Батрін зазначив, що на кількаразові вимоги виконати закон про "Про Національне антикорупційне бюро України", "до нас був застосований не закон, а працівники Управління державної охорони, які тривалий час роз'яснювали наше право скористатися поштовою скринькою для подання документів на конкурс".

"Ситуацію вдалося розв’язати лише після втручання Євгена Нищука, члена конкурсної комісії з обрання директора НАБУ, викликаного представниками президентської адміністрації. Він погодився скласти й підписати акт про прийом заяви Олега Березюка й супровідної документації", - уточнив представник кандидата на посаду.

Батрін вважає, що такі порушення в процедурі прийняття документів створюють передумови для визнання конкурсу незаконним.

"Для цього досить імовірного позову хоча б одного кандидата, який наполягатиме на тому, що його документація (направлена поштою або опущена в скриньку) не надійшла до конкурсної комісії чи надійшла у видозміненому вигляді", - сказав він.

"За умов скороченого строку подання документів (відповідно до оголошення - 30 днів), дії Адміністрації президента можуть призвести до зриву процесу обрання директора НАБУ", - заявив Батрін.

Про конкурс на посаду голови Антикорупційного бюро, з ZN.ua
Про конкурс на посаду голови Антикорупційного бюро

Як відомо, 12 січня було оголошено конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. Згідно з оголошенням про проведення конкурсу, заяви й інші документи для участі в конкурсі потрібно спрямувати рекомендованим листом (із повідомленням про вручення) або особисто передати в Адміністрацію президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News