Яценюк про борг "Газпрому": Суд розбереться, хто кому винен

Середа, 21 січня 2015, 11:54

Прем'єр Арсеній Яценюк нагадав російському "Газпрому", що у Стокгольмі розглядають позов України, і суд розбереться, хто кому винен.

Про це він заявив на засіданні уряду, коментуючи заяву Росії, що Україна винна "Газпрому" більше 2 мільярдів доларів.

"Іще раз хотів би нагадати по цих всякого роду дискусіях, хто кому винен, що в Стокгольмському арбітражному суді знаходиться позов НАК "Нафтогаз" проти російського "Газпрому", де ми вимагаємо з російського "Газпрому" стягнення в розмірі 6 мільярдів доларів. Суд розбереться", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що за останній рік Україна кардинально скоротила закупівлю газу у Росії, і якщо у грудні 2013 року з ЄС купувала тільки 5% газу, то тепер цей показник зріс до 67%.

"Якщо наші північні сусіди будуть далі так поводитись, як поводяться, то вони повністю втратять український ринок. Ми звертаємось до росіян бути дуже зваженими у будь-яких заявах, тому що ситуація на світовому енергетичному ринку кардинально змінилась", - заявив Яценюк.

Як відомо, 20 січня глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, дію зимового пакету знижок Україні на поставки російського газу припинять з 1 квітня, а Україна винна РФ більше 2 мільярдів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування