Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров пропонує обміняти контроль над кордоном на безпеку лідерів бойовиків

Середа, 21 січня 2015, 12:06

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що контроль над російсько-українським кордоном можливий після згоди України гарантувати безпеку лідерам бойовиків Донбасу.

Про це він заявив на брифінгу, говорячи про Мінські угоди й можливості їх виконання.

Він сказав, що спеціальна місія ОБСЄ контролює два російські пункти пропуску. При цьому він заявив, що на тих же двох пунктах "працюють і українські митники й прикордонники".

"Вони мають можливість і дивитися на те, що відбувається на  цих пропускних пунктах і має можливість інспектувати гуманітарні вантажі, які йдуть із Росії на територію "ДНР" і "ЛНР", - сказав він.

"Питання про моніторинг по лінії ОБСЄ інших ділянок російсько-українського кордону в нинішніх умовах може бути вирішене. Будь ласка, якщо ОБСЄ зацікавлене, їм доведеться розмовляти з тими, хто на даний момент контролює відповідні КПП із української сторони", - сказав він.

"Якщо ж цього зробити не виходить, то вирішувати питання про всю довжину російсько-українського кордону й про те, хто і як буде її контролювати, можна буде тільки після остаточного політичного врегулювання, після виконання ще одного положення мінських домовленостей про те, щоб обрані представники органів влади в "ДНР" і "ЛНР" одержали й гарантії особливого статусу цих територій і гарантії безпеки їх як структур, що представляють ці території", - заявив Лавров.

"Такий акт повинен бути прийнятий відповідно до Мінських домовленостей, але до цього ніхто не приступав", - сказав він.

"Зараз найголовніше – відведення важкої артилерії, питання особливого статусу, вирішення проблем безпеки звичайно ж процес конституційної реформи", - резюмував Лавров.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: