Сергєєв розповів, за яких умов Україна погодиться на припинення вогню

Середа, 21 січня 2015, 23:34

Початок виконання мінських угод усіма сторонами створить сприятливі умови для проведення консультацій тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив постпред України в Радбезі ООН Юрій Сергєєв.

"Незважаючи на розширення іноземної агресії, Україна повністю віддана мирному врегулюванню кризи на основі мінських угод, на основі повної поваги до територіальної цілісності та суверенітету, політичної єдності України", - сказав він.

Сергєєв нагадав, що Україна двічі виступала з ініціативою припинення вогню.

"13 листопада 2014 року представники України та Росії підписали робочий документ з чітким графіком виконання положень мінських угод. Зокрема, в тому, що стосується запевнення в двосторонньому припиненні вогню, виведення важкого озброєння і повернення до базової лінії. Російська сторона відкликала свій підпис під цим документом", - сказав він.

"18 січня Україна знову підтвердила свій заклик до Російської Федерації, запропонувавши підписати графік виконання мінських угод, а саме згідно з редакцією від 13 листопада 2014 року, і домогтися, щоб припинення вогню почалося 19 січня", - продовжив Сергєєв.

"Вважаємо, що якщо ви дозволите нам негайно припинити вогонь і захистити цивільних осіб від нападів бойовиків в регіоні... Початок неухильного виконання умов цього документа створить умови, сприятливі для проведення в найближчому майбутньому консультацій тристоронньої контактної групи, а пізніше - саміту глав урядів в Астані. Ми вимагаємо нарешті виконати цей план", - заявив Сергєєв.

"Україна готова підписати угоду про припинення вогню з урахуванням повного виконання мінських угод. Україна прагне до миру Очікуємо такої ж прихильності мінським домовленостям від російської сторони", - додав він, зазначивши, що президент РФ Путін не раз підтверджував свою готовність виконувати мінські угоди в повному обсязі і без винятків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування