У США вирішили самим виготовляти автомати Калашникова

Четвер, 22 січня 2015, 10:07

Американська компанія Russian Weapon Company (RWC) оголосила про намір виробляти автомати Калашникова АК-47 в США.

Приводом для цього кроку стали прийняті проти Росії санкції, що забороняють ввезення на територію США російського зброї, повідомляє Deutsche welle з посиланням на Spiegel-Online.

У концерні "Калашников" вважають логічними наміри RWC, повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу концерну. Санкції суттєво підвищили інтерес до продукції концерну, і подібний крок з боку компанії RWC за таких умов здається нам цілком логічним, сказав співрозмовник агентства.

"Калашников" уклав ексклюзивну угоду з RWC про постачання в США продукції іжевських зброярів на початку минулого року. Тоді американська компанія отримала право здійснювати продажі і весь комплекс заходів щодо просування продукції концерну "Калашников", її сервісного і гарантійного обслуговування.

Тим часом інформація про плани американської компанії викликала подив у родичів Калашникова. Президент фонду ім. М.Т.Калашникова, дочка конструктора Олена Калашникова заявила агентству "Інтерфакс", що вперше про це чує, їй невідомо про те, які взаємини були з цією компанією у концерну.

"З одного боку, це є визнання в якійсь мірі: чого б вони брали те, що нікому не потрібно? Ніби як факт того, що АК-47 ще потрібен комусь. А з іншого боку, зрозуміло, що все-таки наша (російська) зброя повинна бути нашою", - сказала Калашникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування