Прокуратура: у Донецьку терористи прицільно били по мирних мешканцях

Четвер, 22 січня 2015, 11:17

Прокуратура Донецької області кваліфікує обстріл громадського транспорту у Донецьку як терористичний акт.

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, 22 січня близько 8:30 ранку "бойовики терористичної організації "ДНР" завдали цілеспрямований вогневий удар по зупинці громадського транспорту у Ленінському районі міста Донецька".

"Маючи достовірну інформацію про те, що у цьому районі знаходяться лише цивільні особи, терористи завдали декілька прицільних ударів по мирних мешканцях", - заявляє прокуратура Донеччини.

"Місце обстрілу знаходиться на значній відстані (понад 20 км) від території, де відбуваються бойові дії у аеропорті м. Донецька. Таким чином, зброю було використано бойовиками умисно саме проти цивільного населення", - стверджує відомство.

Органи прокуратури Донецької області володіють "оперативною інформацією від свідків у місті Донецьку про вантажний автотранспорт з мінометом, який знаходячись у Куйбишевському районі здійснив обстріл у бік Ленінського району Донецька".

"Після використання зброї вантажний автотранспорт продовжив рух у бік центра міста", - йдеться у повідомленні.

"На теперішній час, за різними джерелами, загинуло від 7 до 13 осіб. Точну кількість загиблих можна буде встановити після завершення обстрілу району", - зазначає прокуратура.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України (терористичний акт).

Хід розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування