Меркель нагадала Росії все: Крим, Донбас, Будапештський меморандум

Четвер, 22 січня 2015, 15:38

Росія порушила весь післявоєнний порядок у Європі, який дозволяв країнам континенту жити мирно.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи на Давоському форумі, передають "Ведомости".

"Ми вважаємо дуже важливою одну річ: тут були порушені базові принципи європейського світопорядку. Анексія Криму - це не просто якась анексія, це очевидне порушення того, що дозволяло нам жити і співіснувати мирно після Другої світової війни. Це непорушність кордонів і повага територіальної цілісності", - заявила Меркель.

Канцлер нагадала Росії, що та виступила гарантом української незалежності, суверенітету і територіальної цілісності за Будапештським меморандумом.

Після того, як Росія порушила цю угоду, "яка країна буде готова слідувати прикладу (України) і відмовитися від ядерної зброї", запитала Меркель.

Бачачи, що сталося в Україні, така країна вважатиме, що відмова від ядерної зброї "зробить її слабшою і вразливішою перед нападом такого роду", - додала канцлер.

Тому Меркель вважає, що санкції проти Росії "були неминучі" і будуть діяти до того моменту, поки не будуть усунені їхні причини.

"Ми не залишимо зусиль вирішити ситуацію в Україні. Мінські угоди - основа для домовленостей", - заявила Меркель.

Як відомо, прем'єр Росії Дмитро Медведєв визнав, що економічна криза, на порозі якої виявилася РФ, пов'язана з анексією Криму.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News