"Беркутівці" відмовляються давати свідчення по Євромайдану - слідчий

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:04

Працівники "Беркуту" фактично відмовляються співпрацювати зі слідством у справах про злочини під час Євромайдану.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" повідомив начальник управління спеціальних розслідувань та керівник спільної групи силових органів з розслідувань злочинів проти активістів Євромайдану Сергій Горбатюк.

"Під час розслідування цих подій, втім і інших, де вбачається причетність правоохоронців, вражає, що жоден із працівників міліції, зокрема "беркутівців" не дає викривальних чи визнавальних показань, у яких би зазначалися об’єктивні обставини подій. "Не знаю", "не бачив", "не чув" – це короткий виклад їхніх показань", - зазначив він.

Слідчий наголосив, що більшість цих людей працює і зараз в правоохоронних органах.

Також, за словами Горбатюка, існують проблеми з їх викликом на допити, часто причиною неявки є хвороби, несподівані відпустки, або ж перебування в АТО.

Він заявив, що очікуваного очищення кадрів не відбулося.

"Загалом щодо підрозділів "беркуту", то фактично відбулася лише зміна назви та певне скорочення штату. Не відбулося очікуваного очищення кадрів, яке в першу чергу мало полягати у тому, що міліціонери, котрі брали участь у протидії протестним акціям, мали б очиститися правдивими показаннями про ці події і роль кожного", - сказав він.

"Взагалі шоком було те, що під час судових засідань щодо скасування зміни запобіжного заходу Садовнику на домашній арешт, його колеги по службі у вересні 2014 року скандували: "Слава "Беркуту!". На мою думку, не обходиться без потурання цьому з боку командування", - сказав він. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...