Яценюк хоче, щоб люди повідомляли про загрози на "гарячі лінії"

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:07

Прем'єр-міністр доручив головам ОДА поширити через місцеві ЗМІ телефони "гарячих ліній", на які громадяни зможуть повідомляти про загострення ситуації чи підозрілих осіб.

Про це Арсеній Яценюк заявив під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій у п’ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Я прошу на обласних телеканалах і радіо дати номери телефонів "гарячих ліній" – для того, щоб громадяни сповіщали про будь-які факти і навіть підозри щодо вірогідного загострення ситуації, скоєння злочинів чи підозрілих осіб", - сказав прем’єр.

Яценюк наголосив, що така система інформування громадян України повинна працювати найактивнішим чином.

Крім того, керівник Кабміну доручив головам ОДА щодня проводити оперативні наради з питань цивільної безпеки, повідомляють "Українські новини".

"Голова адміністрації, начальник обласної міліції, керівники управлінь СБУ, ДСНС, керівники стратегічних підприємств на вашій території – щоденна оперативна нарада щодо координації роботи з безпеки громадян і об'єктів інфраструктури в кожній окремій області", - сказав він.

Прем'єр планує у п'ятницю підписати розпорядження, згідно з яким під обов'язкову охорону силовими структурами будуть підпадати сотні об'єктів загальнодержавного значення. Йдеться про порти, аеропорти, деякі залізничні об'єкти, гідротехнічні споруди, електростанції.

Також Яценюк просить губернаторів сформувати аналогічні переліки об'єктів місцевого значення, у першу чергу тих, які забезпечують поставки води, електроенергії, природного газу, а також перелік місць масового скупчення людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування