Міноборони: повістки отримали 62% українців, які підлягають мобілізації

П'ятниця, 23 січня 2015, 20:18

На сьогодні 62% осіб, які підлягають мобілізації, отримали оповіщення про мобілізацію.

Про це сказав заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко під час круглого столу в п'ятницю, передає УНІАН.

"Станом на п’ятницю, на ранок, 62% людей отримали оповіщення (про мобілізацію), північні та західні регіони - 58%, південні та східні - 69%, якщо цифру 62% розбити по регіонам", - сказав Галушко.

"За три останні дні повістки отримали 62% із загальної кількості, і цей процес продовжується", - додав Галушко.

За його словами, Міноборони іде з випередженням планів по мобілізації, які були намічені раніше.

Галушко зазначив, що є області, де можна говорити про 100% оповіщення про мобілізацію: Хмельницький, Полтава, до них наближаються Вінниця, Київська, Чернігівська, Херсонська та Миколаївська області.

Галушко також зазначив, що Донеччина "буде воювати за свою землю". За його словами, на Донеччині виконано план оповіщення на 66% (йдеться про території, контрольовані Україною).

Галушко також повідомив, що станом на сьогодні із 62% оповіщених про мобілізацію медогляд пройшло 73,5%.

Крім того, оповіщено 100% власників автомобільного транспорту (йдеться про підприємства, юридичні особи, які мають мобілізаційні завдання і приписані до військових комісаріатів автомобільний транспорт та дорожньо-будівельну техніку).

Галушко також повідомив, що станом на сьогодні за три дні мобілізації до військових комісаріатів звернулися понад 1 тис. 460 людей, які виявили бажання бути добровольцями.

Лідери серед областей за кількістю добровольців: Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Вінницька, Львівська, Херсонська, Хмельницька області та Київ.

Водночас він зазначив, що є і проблеми.

В деяких областях, які межують з тією чи іншою державою, збільшився відсоток людей, які раптово почали виїжджати на заробітки в Європу. Галушко запевнив, що цей відсоток "не вплине на результат".

Як відомо, мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший почався 20 січня і триватиме 90 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування