Бойовики накопичують сили під Ясинуватою - Тимчук

Субота, 24 січня 2015, 10:45

Терористи зосереджують сили в районі н.п.Ясінувата на Донеччині.

Про це повідомив Дмитро Тимчук з посиланням на дані групи "Інформаційне Опір".

Згідно з повідомленням, в даний район (між н.п.Ясіноватая і Пантілеймонівка) прибула тактична група російсько-терористичних військ (за попередніми даними - зведена БТГ з посиленою танкової ротою зі складу однієї з мотострілкових бригад Західного військового округу РФ).

У складі тактичної групи - до 25 бойових броньованих машин (ББМ, включаючи БТР-80 і БМП-2) і 2-х батарейний змішаний артилерійський дивізіон (6 гаубиць Д-30 і 6 установок РСЗВ БМ-21 "Град").

В результаті інтенсивного ведення артилерійського вогню, що діють у Донецьку і північніше даного населеного пунrта артилерійські групи російсько-терористичних військ в значній мірі витратили наявні боєкомплекти.

"Відзначається часткова зміна вогневих позицій даними підрозділами, а також інтенсивне підвезення боєприпасів, доставлених з РФ на Донбас залізничним транспортом і доставляються автомобільним транспортом безпосередньо на позиції", - зазначено у повідомленні.

На ділянці Кримське - Слов'яносербськ протягом останньої доби тривали бої між передовими підрозділами українських військ, які обороняли рубіж і плацдарм по р. Сіверський Донець, і формуваннями бойовиків і російських військ, які намагаються наступати. 

"Сторони активно обмінювалися артилерійськими ударами. Відзначено широке застосування противником бронетехніки і артилерії - на ділянці між н.п.Новотошковское і Сміливе діє до 25 танків, до 40 одиниць іншої бронетехніки, а також артилерійська група з 35 од. артилерії (включаючи 12 установок РСЗВ БМ-21 "Град") російсько-терористичних військ", - йдеться у повідомленні.

Противник в даному районі вважає за краще діяти кількома невеликими маневреними ударними групами, намагаючись обходити і блокувати позиції і блок-пости українських військ.

"У свою чергу, українські війська ведуть дуже інтенсивний загороджувальний артилерійський вогонь і відповідають короткими і потужними контратаками по намагаються вклинитися групам супротивника", - зазначив Тимчук. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування