Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: Щастя і Станиця Луганська пережили пекло

Субота, 24 січня 2015, 13:11

Минулої ночі міста й села Луганщини зазнали дуже інтенсивних обстрілів, критична ситуація - у Станиці Луганській. 

Про це повідомив глава Луганської  ОДА Геннадій Москаль. 

"Таких інтенсивних обстрілів, як за минулу ніч, міста й села Луганщини не відчували з початку бойових дій. Особливо складна, навіть критична ситуація зараз у Станиці Луганській. Обстріли з артилерії, мінометів та "Градів" не припинялися цілу ніч, були лише невеликі (на 20 – 30 хвилин) перерви", - зазначив Москаль.

Установки "Град" та гармати, виставлені на пагорбі за Сіверським Донцем  на території, контрольованій бойовиками, стріляють по житлових кварталах прямою наводкою, і це видно неозброєним оком, зазначив глава ОДА.

"У селищі десятки пошкоджених та зруйнованих будинків, деякі палають досі. Рятувальник виїхати й гасити пожежі не можуть через постійні бойові дії. У Станиці немає ні світла, ні газу, ні води, ні тепла. Критична ситуація в мікрорайоні Кондрашівка, який обстрілюється особливо інтенсивно. Місцеві мешканці, що залишилися тут, виїхати в безпечну місцевість не мають можливості", - додав Москаль.

Наслідки нічних обстрілів - кількість зруйнованого житла, постраждалі серед мирних мешканців - встановити поки неможливо.

Інтенсивних обстрілів протягом ночі зазнало також м.Щастя, останній відбувся у суботу о 6.45.

Стріляли з "Градів" та артилерії бойовики з боку окупованої ЛНР с.Весела Гора. На трьох вулицях у центральній частині зруйновані та пошкоджені житлові будинки, під уламками одного з них (по вул. Радянській) загинула  58-річна жінка.

Теплоелектростанція не постраждала, однак півміста знеструмлене через обриви ліній електропередач.

Снарядами розбитий центральний колектор, тому значна  частина Щастя залишилася без центрального тепла. Ремонтні бригади зараз з’ясовують масштаби руйнувань і можливість якнайшвидшого відновлення світла й тепла. Зараз у Щасті – 9 градусів морозу.

"Мешканці Станиці й Щастя пережили за вчорашній день та минулу ніч справжнє пекло. Зруйновані будинки, розбита інфраструктура, відсутність тепла, світла, води, загиблі люди – наслідки "русского міра", який Росія  несе сусідам", - зазначив Москаль. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування