НАТО: Наступальні дії бойовиків на Донбасі підтримують російські війська

Субота, 24 січня 2015, 20:37

Росія має припинити військову, політичну та фінансову підтримку сепаратистів, та припинити дестабілізацію ситуації в Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє сайт Альянсу.

"Бойові дії в Східній Україні різко загострилися у зв'язку з широкомасштабним наступом підтримуваних Росією сепаратистів в декількох регіонах Донецької і Луганської областей. Це повна зневага режимом припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

За його словами, обстріл житлових районів міста Маріуполя, який призвів до загибелі більше 20 мирних жителів, відбувся з контрольованої сепаратистами території.

Столтенберг зазначив, що протягом декількох місяців спостерігалася присутність російських військ в Східній Україні, а також істотне збільшення російської важкої техніки, такої як танки, артилерія і передових систем ППО.

"Російські війська в Східній Україні підтримують наступальні операції сепаратистів системами управління, протиповітряної оборони, ракетами земля-повітря, безпілотними літальними апаратами, сучасними реактивними системами залпового вогню і РЕБ", - сказав він.

"Я закликаю Росію припинити військову, політичну та фінансову підтримку сепаратистів, припинити дестабілізувати Україну і поважати свої міжнародні зобов'язання", - додав Столтенберг.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування