Яресько: допомоги МВФ має бути достатньо

Неділя, 25 січня 2015, 12:57

Запропонований пакет порятунку від Міжнародного валютного фонду буде "достатнім для відновлення довіри".

Про це заявила міністр фінансів України Наталя Яресько, яка на Всесвітньому економічному форумі у Давосі закликала світ підтримати Україну.

За її словами, якщо Україна фінансово не оговтається, то це буде "величезною втратою для всього світу", повідомляє Бі-бі-сі.

Як відомо, Україна перебуває у глибокій рецесії з середини 2012-го року, пише видання. Так, за підрахунками економістів, у державних фінансах країни є "прогалина" у 15 млрд. доларів США. Крім того, затяжний конфлікт на сході країни, який активізувався останніми тижнями, коштував Україні 10 млн. доларів на день.

Після зустрічі із президентом України Петром Порошенком у Давосі, голова МВФ Крістін Лагард виступила із заявою, що, нібито, підтримала прохання країни у подальшій фінансовій допомозі.

"Наскільки я розумію, запит було схвалено", - повідомила Яресько, яка була присутня на зустрічі. Вона додала, що запропонований пакет порятунку "дозволить виконати взяті зобов’язання". Однак вона підкреслила, що велика частина пакету має бути виплачена авансом, без впровадження суттєвих економічних реформ.

"Я впевнена, що будуть передумови, які ми повинні будемо виконати, перш ніж отримаємо транш", - сказала вона.  Яресько сподівається, що всі попередні заходи можна буде виконати протягом одного чи двох тижнів.

Вона також зазначила, що в Україні були хороші інвестиційні можливості та країна була "чудовою базою виробництва", через низьку вартість робочої сили та близькість до ЄС.

Яресько додала, що була впевнена у можливості дипломатичного вирішення кривавого конфлікту з проросійськими сепаратистами. "Це не може продовжуватися. Це війна у 21-ому столітті у центрі Європи", - сказала Яресько.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News