Лавров - Могеріні: Терактів у Маріуполі та під Волновахою могло і не бути

Неділя, 25 січня 2015, 15:46

Якби Київ прийняв пропозицію президента Росії про термінове відведення важкого озброєння від лінії розмежування, згідно з Мінским меморандумом, трагедій Волновахи, Донецька та Маріуполя могло б і не статися.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ході телефонної розмови із заступником голови Єврокомісії Федерікою Могеріні.

"Однак замість цього Київ взяв курс на подальшу мілітаризацію, оголосив про нові "хвилі" мобілізації, віддав наказ про інтенсифікацію збройних дій", - підкреслив Лавров.

"Глава МЗС РФ також підтвердив російські оцінки того, що відбувається, як результат лінії Києва на ухилення від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом щодо практичної реалізації мінських домовленостей і "його лінії на силове придушення Південного Сходу", наголошується в повідомленні.

При цьому Лавров висловив надію на те, що ЄС "не стане потурати такому руйнівному для України курсу і доб'ється від київських властей згоди на початок повноцінного процесу політичного врегулювання".

Також міністр "зауважив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування за участю ОБСЄ та зацікавлених сторін у зв'язку з недавніми обстрілами Донецька, Маріуполя та інших населених пунктів на південному Сході".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування