Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві поліція побила активістів на мітингу з вшанування жертв в Україні

Неділя, 25 січня 2015, 18:38

У Москві під посольством України в Росії 24 січня поліція затримала і побила кілька людей, які прийшли висловити співчуття у зв'язку з подіями на Донбасі і покласти квіти.

Про це у своєму блозі повідомив користувач samolet73

"Усіх відпустили, дані ні в кого не записували. Трьом чоловікам розбили обличчя при затриманні, назвали це" опором ", і на вибір запропонували піти додому або сісти на 5 років", - зазначив учасник акції.

"Місцевість була відразу оточена і після невеликої паузи всіх стали затримувати. Вибивали з рук квіти і гасили свічки. До 20-00 біля посольства нікого не залишилося, тільки пара присипаних снігом свічок і розтоптані квіти. Азіатські двірники спішно замітають червоний від крові сніг. Людей з квітами стали "приймати" спочатку на виході з метро, а потім закрили станцію", - додав активіст.

За його словами, "біля посольства залишили тільки якусь божевільну жінку з плакатом "Порошенко фашист", яка активно роздає інтерв'ю центральним каналам, що Правий Сектор вирішив підірвати Маріуполь". 

Активісти вирішили провести ще одну акцію пам'яті на Площі Революції 25 січня о 12:00.

Як повідомив Андрій Смирнов, навколо будинку було виставлено огорожу, стояв автобус з ОМОНом, машина ДПС, співробітники поліції прогулювалися вздовж вулиці. 

За його словами, поліція питала, навіщо люди принесли квіти, не дозволяла нічого фотографувати.  Усі принесені до посольства квіти працівники комунальних служб "трамбували у сміттєвий контейнер", біля посольства України жодного букета не було. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування