Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко поговорив з Меркель та Олландом про Маріуполь

Неділя, 25 січня 2015, 19:56

Зустріч Тристоронньої контактної групи має пройти до засідання Ради ЄС, яке заплановане на 29 січня 2015 року.

Таке сподівання висловили президент Петро Порошенко, канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд під час телефонної розмови 26 січня. 

"Меркель та Олланд висловили занепокоєння через ескалацію ситуації в Донецькій та Луганській областях та порушення Мінських домовленостей. Вони також висловили співчуття з приводу трагедії в Маріуполі", - йдеться у повідомленні.

Порошенко наголосив, що Україна наполягатиме на визнанні "ДНР" терористичною організацією, адже всі жертви є цивільними, а серед зруйнованих об’єктів – житлові будинки, школи, дитсадок, аптека, магазини та ринки.

"Сторони скоординували подальші дії, зокрема, щодо скликання засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, для вжиття більш рішучих кроків з боку Євросоюзу у разі відсутності прогресу в деескалації ситуації на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили співрозмовники, подальші кроки для деескалації конфлікту мають включати негайне двостороннє припинення вогню, проведення Тристоронньої контактної групи для звільнення заручників, виведення військ, відведення важкої техніки та подальшого виходу на лінію розмежування.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: