Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко схудла на 15 кг, її стан жахливий - сестра

Понеділок, 26 січня 2015, 00:09

Ув'язнена українська льотчиця, нардеп, член делегації України в ПАРЄ Надія Савченко внаслідок голодування схудла на 15 кілограмів і перебуває у жахливому фізичному стані.

Про це в ефірі "Подробностей" заявила її сестра, Віра Савченко.

Сестра Савченко зазначила, що голодування для Надії - "єдина доступна форма боротьби та протесту проти агресії та дій Путіна щодо України". 

"Дух її не зламаний, настрій на висоті, але стан тіла жахливий. Її стала вага завжди була 75-78 кг, а зараз вона важить 60 кг, стан шкіри – жахливий", - зазначила сестра Савченко. За її словами, у СІЗО, де утримується Савченко, є лише холодна вода. 

"Це не якась форма тиску на жалість, чи форма суїциду. Надя – боєць, і це єдина їй доступна форма боротьби за Україну. ... Форма протесту проти утримання під вартою, коли там залізне алібі, непохитні докази її непричетності до цієї справи, коли там щодня Слідчий комітет РФ вигадає ще якісь нові докази нібито її причетності", - наголосила Віра Савченко. 

Як відомо, Савченко голодує з 13 грудня та планує продовжувати голодування до початку сесії ПАРЄ , яка відкриється 26 січня. 

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування