ПАРЄ визнала Савченко та погодилася наділити її імунітетом – джерело

Понеділок, 26 січня 2015, 10:32

Керівний орган Парламентської асамблеї Ради Європи, бюро ПАРЄ, на засіданні в понеділок більшістю голосів ухвалило рішення про те, щоби визнати імунітет народного депутата Надії Савченко.

Про це кореспондента Європейської правди в Страсбурзі повідомило джерело у складі Бюро. Співрозмовник зазначив, що засідання цього органу, як і зазвичай, проходило в режимі "не для розголошення".

"Більшістю голосів було ухвалено рішення про те, що асамблея визнає повноваження Савченко попри те, що вона перебуває в ув’язненні і не може з’явитися  до Страсбургу для особистої присутності на засіданні", - переказав рішення співрозмовник Європейської правди.

"Далі справа передається у регламентний комітет асамблеї, який визнає, що Савченко, як депутат ПАРЄ, має міжнародний імунітет. І далі вже справа піде", - додав він.

Представник ПАРЄ також нагадав, що у асамблеї є досвід вирішення схожої проблеми – в 2001 році точно такий механізм дозволив звільнити молдавського військовополоненого Ілію Ілашку. Він з 1993 року перебував у придністровській в’язниці (де-факто – під контролем Росії),  і лише після того, як Ілашку надали громадянство Румунії, обрали румунським сенатором і в 2000 році  включили його до делегації в ПАРЄ, вдалося звільнити заручника.

"Це тривалий процес, але він може призвести до успіху", - зазначив співрозмовник Європейської правди.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News