Генсек НАТО: Заява Путіна - нонсенс. Єдині іноземні сили в Україні - російські

Понеділок, 26 січня 2015, 16:22

Заява президента Росії Володимира Путіна про те, що українська армія є "легіоном НАТО", є нонсенсом.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг під час прес-конференції у Брюсселі за підсумками екстренного засідання Комісії Україна-НАТО.

"Це нонсенс. Немає легіону НАТО в Україні. Міжнародні сили, які присутні на українській землі - російські", - відзначив він.

За його словами,  Росія також продовжує підтримувати сепаратистів озброєнням. 

"Ми говоримо про важке озброєння багатьох видів", - наголосив Столтенберг.

Як відзначив генсек, протягом останніх тижнів Росія передала сепаратистам на сході України сотні одиниць сучасного обладнання, в тому числі ракетні системи, важку артилерію, танки та бронетехніку.

"Ми закликаємо Росію припинити підтримку сепаратистів, негайно припинити дестабілізувати Україну і поважати свої міжнародні зобов'язання", - підкреслив він.

"Ми закликаємо всі сторони продовжувати зусилля, щоб домогтися мирного рішення в повній відповідності до мінської угоди", - додав Столтенберг.

За його словами, НАТО надає Україні "практичну та політичну підтримку" та вважає, що військового вирішення конфлікту бути не може.

Генсек також відмовився оцінити можливі наміри проросійських сепаратистів створити " коридор до Криму".

"Не хочу спекулювати про цілі, але ми бачимо що сепаратисти порушують режим припинення вогню і мінські угоди", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Брюсселі відбудетьсятермінове засідання Комісії Україна-НАТО.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні воює "натівський легіон", який має намір досягти геополітичних цілей стримування Росії.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News