На звільнених територіях планують створювати військово-цивільні адміністрації

Понеділок, 26 січня 2015, 17:09

РНБО 25 січня запропонувала внести зміни в законодавство щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками фракцій Верховної Ради у понеділок, повідомляє його прес-служба.

"Це дозволить сьогодні вирішити питання відсутності влади на звільнених територіях, коли фактично втекли всі обрані депутати місцевих рад, які займали сепаратистські позиції, скоювали злочини, переховуються від правосуддя та думають, що таким чином будуть протидіяти українській владі для відновлення ефективності дій", – сказав він.

За його словами, такі адміністрації діятимуть до проведення місцевих виборів.Призначатися туди зможуть не лише військові, але і цивільні люди, які мають господарчий досвід і можуть відповідати за вирішення безпекових та гуманітарних проблем людей, які живуть на звільнених територіях.

Крім того, у східних та південних областях, зокрема в Харківський, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Донецькій та Луганській областях, має бути посилена охорона важливих об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування