Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ВР ВИЗНАЛА РОСІЮ ДЕРЖАВОЮ-АГРЕСОРОМ

Вівторок, 27 січня 2015, 12:05

Верховна Рада визнала Росію державою-агресором.

За відповідну заяву до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, парламентської асамблеї НАТО, парламентської асамблеї ГУАМ, національних парламентів проголосували 271 депутатів.

"Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором та закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності винних за злочини проти людяності вчинені від початку  російської агресії проти України", - наголошується в заяві.

ВР просить також "визнати РФ державою агресором, що всебічно підтримує терористів та блокує діяльність РБ ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку. А так звані "ДНР і ЛНР" визнати терористичними організаціями".

Крім того депутати просять обмежити повноваження російської делегації ПАРЄ, доки РФ не припинить ігнорувати міжнародні вимоги.

ВР також попросила про надання військової допомоги з метою посилення посилення оборонних можливостей України, а також про надання гуманітарної допомоги.

ВР закликає міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупацію її території і посилити вимоги щодо повернення до міжнародно-визнаних кордонів"

"Україна залишається об’єктом воєнної агресії з боку РФ, яку вона здійснює серед іншого і через підтримку та забезпечення масштабних терористичних атак. Менш ніж за два тижні в наслідок військових обстрілів та дій підтримуваних Росією терористів у Волновасі,  Донецьку та Маріуполі загинули понад 50 мирних громадян України", - сказано в заяві.

"Місія ОБСЄ підтверджує, що обстріл Маріуполя проводився з підконтрольних терористам територій, а логіка трагічних подій свідчить, що це спланована кривава провокація, спрямована на залякування мирного населення", - зазначається в заяві.

"Ці трагічні події підтверджують, що Росія і підтримувані нею терористи не бажають виконувати Мінські домовленості, які на сьогодні залишаються єдиною міжнародно- визнаною основою для мирного врегулювання", - зазначається в документі.

"Від початку агресії наприкінці лютого 2014 року РФ систематично порушує норми міжнародного права, права людини, в тому числі права на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій території Донбасу", - сказано в заяві.

"Цинізм кремлівської агресії, яка включає підтримку терористів на державному рівні перетворює вбивство безневинних мирних громадян на повсякденне явище. очевидною є причетність Росії до таких  терактів, як збиття цивільного пасажирського літака, трагедії у Волновасі, Донецьку та Маріуполі", - сказано в заяві. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування