Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ поки не знають, чи захопили військові РФ заручників в Жолобках

Вівторок, 27 січня 2015, 13:47

У спецмоніторинговій місії ОБСЄ поки не можуть ні підтвердити, ні спростувати дані про захоплених заручників російськими солдатами у селі Жолобок на Луганщині.

Про це "Українській правді" заявила речниця місії в Україні Ірина Гудима.

Вона розповіла, що про захоплення заручників у Жолобках спостерігачеві в Сєверодонецьку розповіли на прийомі дві жінки, але він сам виїхати в Жолобок не зміг, бо село перебуває під перехресним вогнем.

"Ми ж не гуманітарна місія, ми не можемо займатися витягуванням когось з полону. Ми спостережна, неозброєна місія. І поки наш спостерігач не побачить це на власні очі, не отримає інформацію з першоджерела, ми не можемо поширювати чи підтверджувати такі дані", - пояснила Гудима.

Пізніше речниця місії в Україні повідомила, що зараз ОБСЄ намагається налагодити діалог з усіма сторонами для встановлення режиму припинення вогню у цьому населеному пункті, щоб дати змогу тим жителям, які хочуть виїхати, зробити це.

"Бо, за нашими даними, частина людей не хочуть виїжджати із цього населеного пункту", - сказала вона.

Раніше про те, що в селі Жолобок російські військові, які захопили село, взяли 15 полонених жителів, котрі не встигли утекти, писав журналіст Сергій Іванов.

За його даними, серед полонених є інвалід, російські військові спершу обстріляли село з артилерії, а потім заборонили тим, хто вижив, залишати село.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування