Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нуланд: Якщо агресію РФ не вдасться стримати, НАТО має бути напоготові

Середа, 28 січня 2015, 07:27

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд вважає, що всі країни НАТО мають зробити свій внесок у створення сил швидкого реагування і бути напоготові, якщо стримати агресію РФ не вдастся.

Вона закликала країни НАТО дотримуватися єдиного політичного курсу щодо ситуації в Україні, повідомляє Deutsche Welle..

Нуланд переконана, що необхідно якнайшвидше організувати центри оперативного командування Альянсу на територіях шести сусідніх держав.

"Нам потрібно виконувати зобов’язання один перед одним ", - сказала вона.

Нуландзазначила, що всі члени Альянсу мають зробити свій внесок у створення нових сил швидкого реагування НАТО, що дозволить оперативніше відповідати на виклики в зонах конфліктів.

За її словами, НАТО хоч і оборонний союз, чиє завдання передусім полягає у стримуванні агресії, але "якщо цього не вдасться, ми маємо бути напоготові".

"Українська боротьба за свободу – це і наша боротьба також", - заявила Нуланд.

Говорячи про санкції Заходу проти РФ, Нуланд запевнила, що вони зорієнтовані не проти пересічних громадян Росії, а мають на меті змінити політику Володимира Путіна.

За її словами, ще кілька тижнів тому ЄС і США розглядали можливість послаблення штрафних заходів у разі виконання мінських домовленостей. Однак після тижня грубих порушень цих домовленостей, Захід змушений розмірковувати над посиленням санкцій проти Кремля.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...