Онук Сталіна засудив Путіна за військову окупацію Криму і війну

Середа, 28 січня 2015, 07:58

Онук Йосипа Сталіна, Євгеній Джугашвілі, розкритикував політику президента Росії Володимира Путіна, засудив війну з Україною й окупацію Криму.

В інтерв'ю британському виданню "Daily Mail" він назвав політичну еліту Кремля "лиходіями", які обманюють росіян, повідомляє "Крим. Реалії".

На думку Джугашвілі, поведінці російського президента бракує "здорового глузду", і він більше уваги приділяє своєму іміджу, ніж політиці.

"Що він робить? Які цілі він перед собою поставив? Узяв і розсварив нас із рідною нам нацією, з Україною. Що за лідери в нас зараз? У нас немає розумних керівників, тільки лиходії", - заявив він.

На його думку, якщо вже Росії був так потрібен півострів, повертати його слід було не силою, а юридично.

"У крайньому випадку, можна було купити півострів. Можна ж було щось зробити, а не силою відбирати територію", - вважає онук Сталіна.

"Тепер вони говорять про Малоросію. Часи вже не ті. Уже 21 сторіччя, а методи наших лідерів залишаються старими. Чому це стається?", - дивується Джугашвілі.

Як відомо, наприкінці лютого - початку березня 2014 року перекинуті з Росії й кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя провели так званий "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія "включила" Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали дане голосування й вважають, що Росія анексувала Крим.

США і Європейський союз запровадили низку економічних санкцій у відношенні Росії, деяких її діячів і компаній. Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.

Росія ж веде війну на сході України руками своїх прихильників на Донбасі, кадрових військових РФ, а також різного роду "добровольців" із Російської Федерації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування