СБУ затримала коригувальника "ДНР"

Середа, 28 січня 2015, 10:45

Контррозвідка СБУ затримала у Димитрові Красноармійського району Донеччини коригувальника бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що місцевий мешканець з Авдіївки Донецької області, 1984 р.н., ініціативно запропонував терористам добувати відомості щодо місць дислокації українських військових.

 

"Отримуючи завдання від ватажків бандформувань "ДНР", зловмисник під виглядом мирного мешканця прямував у вказаний район, спостерігав та випитував необхідну інформацію", - повідомляє СБУ.

"Зловмисник був добре обізнаний у картографії – на супутникові знімки місцевості з мережі Інтернет він наносив точні координати розташування українських військ, напрямки та маршрути їхнього пересування, кількість та характер озброєння", - зазначив він.

"На збільшених масштабах червоними стрілками інформатор позначав детальний план густонаселених районів міст та селищ – цілі обстрілів бойовиків. Усю цю "картографію" він передавав зв’язковому терористів та вирушав на нове "завдання", - сказано в повідомленні.

Під час огляду особистих речей затриманого співробітники СБУ виявили роздруковану географічну карту з уже нанесеними позначками та координатами одного з населених пунктів.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування