Чотирьом командирам "Беркута" оголосили підозру в розгоні Майдану - ГПУ

Середа, 28 січня 2015, 10:46

За фактом розгону мітингу на Майдані 30 листопада 2013 року чотирьом командирам "Беркута" повідомлено про підозру.

Про це повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема Інтерфакс-Україна.

"27 січня управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України в кримінальному провадженні за фактом силового розгону 30 листопада 2013 року мітингу на майдані Незалежності та побиття студентів повідомило про підозру чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС України в Києві

За ч. 2 ст. 28 ст. 340 КК України (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням фізичного насильства) та за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади працівниками правоохоронних органів, що супроводжувал о ся насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями)", - розповів Ярема.

Генпрокурор уточнив, що в результаті злочинних дій співробітників міліції тілесних ушкоджень дістали 38 осіб, загалом постраждали понад 80 людей.

Він також зазначив, що нині ці підозрювані обіймають керівні посади в полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУ МВС України в Києві.

За словами Яреми, нині одному із затриманих Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов'язковим носінням електронного браслета. Рішення про обрання запобіжного заходу іншим трьом буде прийнято найближчим часом.

Як відомо, близько 4-ї години ранку 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з Майдану Незалежності, які виступали проти відмови колишньої влади підписати угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Відкриті в грудні 2013 року кримінальні провадження в перевищенні службових повноважень тодішнім заступником голови РНБО Володимиром Сівковичем, головою Київської міськадміністрації Олександром Поповим, начальником столичного главку міліції Валерієм Коряком та його заступником Петром Федчуком було закрито в лютому 2014 року згідно із законом про амністію.

Згодом кримінальні провадження було відновлено та долучено до матеріалів за підозрою екс-президента Віктора Януковича та інших осіб за фактами масових убивств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News