"Газпром" відмовився добудовувати "Північний потік"

Середа, 28 січня 2015, 15:23

Монополіст в експорті природного газу з РФ - "Газпром" відмовився від планів розширення балтійського газопроводу "Північний потік" і продовження його до Великобританії.

Про це сказав Reuters представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Поки планів з розширення Nord Stream немає. Газопровід має технічну можливість прокачувати до 60 мільярдів кубометрів на рік. Цього достатньо на даний момент", - сказав представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Раніше про відсутність планів розширення "Північного потоку" Рейтер розповіли джерела в "Газпромі".

"Зараз складна політична ситуація, в OPAL нас так і не пустили. Навіщо будувати ще дві гілки? Ми не будуємо", - сказав один джерело.

"Планів розширення Nord Stream і продовження його до Великобританії зараз немає. Не розглядаємо", - підтвердив інший джерело.

У 2013 році "Газпром" заявляв про плани розширення "Північного потоку" двома гілками та продовження його до Великобританії.

Зараз газ перекачується в Європу двома гілками сукупною плановою потужністю 55 мільярдів кубометрів, проте балтійський газопровід використовується приблизно наполовину через обмеження доступу "Газпрому" до європейської газової магістралі OPAL за умовами третього енергопакету ЄС.

Москва на початку грудня відмовилася від будівництва трансчорноморського газопроводу "Південний потік" в обхід України, звинувативши Євросоюз в "неконструктивній" позиції, й тепер має намір пустити маршрут через Туреччину, вже пообіцявши їй пільгові ціни на російський газ.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування