"Газпром":"Нафтогаз" вимагає від нас 6,2 мільярда за зниження транзиту

Четвер, 29 січня 2015, 09:11

НАК "Нафтогаз України" 13 жовтня 2014 року звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з позовом про ретроактивності перегляд транзитного контракту на 2009-2019 роки.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, заявник вимагає: визнати, що права і обов'язки НАК "Нафтогаз України" по транзитному контракту на 2009-2019 роки підлягають передачі ПАТ "Укртрансгаз".

Крім того, визнати, що певні положення контракту, які будуть згодом уточнені, є недійсними і/або нечинними і повинні бути доповнені або замінені положеннями, які будуть уточнені, відповідно до енергетичним і антимонопольним законодавством України та ЄС.

Також, зобов'язати "Газпром" виплатити "Нафтогазу" компенсацію за ненадані для транзиту обсяги газу в сумі 3,2 млрд доларів, а також відсотки на цю суму.

"По-четверте, визнати, що транзитний тариф в контракті повинен бути змінений таким чином, як буде вказано у подальших письмових заявах НАК "Нафтогаз" у відповідності з основними принципами шведської контрактного права", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у "Газпромі", попередня сума вимог становить 6,2 млрд доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування