Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Контактна група збереться в Мінську в п'ятницю - МЗС Білорусі

Четвер, 29 січня 2015, 14:54

Засідання тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання в Україні пройде в Мінську 30 січня.

Про це повідомив прес-секретар білоруського МЗС Дмитро Мирончик, передає "Інтерфакс-Захід".

"Контактна група проінформувала МЗС Білорусі про те, що 30 січня має намір провести черговий раунд переговорів", - заявили в Мзс.

"Інформація про точне місце і точний час початку переговорів буде поширена додатково вранці в п'ятницю", - додав Мирончик.

Он объяснил, что, согласно практике проведения переговоров контактной группы, встречи проводятся только в том случае, если поступило консолидированное заявление от всех участников переговоров.

Він пояснив, що, згідно з практикою проведення переговорів контактної групи, зустрічі проводяться тільки в тому випадку, якщо надійшла консолідована заява від усіх учасників переговорів.

Як відомо, в рамках тристоронньої контактної групи Україна-ОБСЄ-Росія, яка засідає в Мінську, намагаються знайти політичне вирішення української кризи.

5 вересня був підписаний Мінський протокол про припинення вогню на Донбасі, в якому були передбачені зупинка вогню, обмін полоненими, моніторинг кордону та буферна демілітаризованої смуга, виведення з України незаконних збройних формувань.

Проте бойовики постійно зривали перемир'я, а Росія, за словами Україною і Заходу, не зробила нічого, для виконання цих домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування