Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Муженко: аеропорт Донецька як військовий об'єкт втратив цінність

Четвер, 29 січня 2015, 15:50

Сили АТО стабілізували обстановку на Донецькому напрямку та зайняли вигідні позиції, які дозволяють контролювати територію аеропорту.

Про це заявив на брифінгу в Києві начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, передає "Укрінформ".

"На Донецькому напрямку нам вдалося в районі н.п. Оленівка, південніше від Донецька, а також у районі Пісків, Авдіївки, це район донецького аеропорту, стабілізувати обстановку і зайняти ряд вигідних позицій, які на сьогодні дають нам можливість здійснювати контроль над територією, де розміщений аеропорт", - сказав він.

Начальник Генштабу наголосив, що сама адміністративна зона донецького аеропорту "не має жодної цінності, тому що внаслідок інтенсивних бойових дій вона була повністю зруйнована".

Це не дозволяло військовослужбовцям здійснювати оборону, тому командування було змушене відвести їх на більш вигідні рубежі, буквально на півтора кілометра від злітно-посадкової смуги.

"Сама смуга також приведена внаслідок бойових дій у непридатний стан і аеропорт як об'єкт військового значення втратив свою цінність", - заявив Муженко.

Як відомо, лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош раніше заявив, що пропонував підірвати зруйновані термінали Донецького аеропорту, але в армії його не підтримали.

Оборона аеропорту Донецька тривала 242 дні. Військові відступили після того як новий та старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони були повністю знищені.

Достеменно не відомо, чи всіх вдалося витягти з-під завалів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування