Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія посилить угруповання військ на стратегічних напрямках - Шойгу

П'ятниця, 30 січня 2015, 09:19

У План діяльності Міноборони РФ на 2015 рік внесли зміни з урахуванням рішень керівництва Росії нарощувати бойовий потенціал Збройних сил у зв'язку зі складною військово-політичною обстановкою навколо Росії.

Про це заявив голова військового відомства, генерал армії Сергій Шойгу в п'ятницю на засіданні колегії Міноборони РФ, повідомляє "Интерфакс-АВН".

"З цією метою передбачається посилити угруповання військ і сил на стратегічних напрямках", - пояснив він.

За його словами, "уточнено показники оснащення Збройних сил (РФ) сучасним озброєнням і військовою технікою, скоректовано хід будівництва військових містечок і об'єктів військового призначення".

Міністр підкреслив, що "усі заходи Плану синхронізовано за обсягами і строками їх виконання".

Шойгу нагадав, що президент РФ Володимир Путін у посланні до Федеральних зборів від 4 грудня 2014 року визначив орієнтири військового будівництва й дав доручення щодо подальшого розвитку Збройних сил.

"Поставлене президентом завдання – не допустити військової переваги над Росією - буде, безумовно, виконане", - наголосив Шойгу.

Він навів слова свого верховного головнокомандувача, згідно з якими Росія не збирається втягуватися в дорогу гонку озброєнь, але готова забезпечити свою обороноздатність у нових умовах.

"Для цього передбачається в повному обсязі реалізувати Державну програму озброєння й досягнути до 2020 року встановлених параметрів по сучасних зразках озброєння й військової техніки - 70-100%", - нагадав Шойгу.

"З цією метою необхідно головні зусилля зосередити на підвищенні якісного стану стратегічних ядерних сил, нарощуванні бойового складу й можливостей армії та флоту, а також створенні нового виду Збройних сил - Повітряно-космічних сил", - поставив завдання міністр.

План діяльності Міноборони РФ на 2015 рік було затверджено 19 грудня 2014 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування